Je bekijkt nu Ilford XP2 SUPER

Een fijnkorrelige, zeer veelzijdige zwart-witfilm die in kan worden verwerkt in C41-ontwikkelaar


Technische informatie

TypeChromogenic zwart-wit negatief
ISO400
Beschikbare formaten135, 120
KorrelFijn
ContrastGemiddeld
ScherpteHoog
Beste algemene kwaliteitEI 400/27
Fijnere korrel (makkelijker te printen)EI 200/24
Fijnste korrel (maar denser negatieven)EI 50/18

Product omschrijving

Ilford XP2 SUPER is een snelle, scherpe zwart-witfilm met een fijne korrel en een breed toonbereik. Het is extreem veelzijdig in gebruik, waardoor het een uitstekende allrounder is om in je camera te hebben.
Het heeft een bijzonder grote belichtingsspeelruimte en levert uitstekende resultaten, inclusief goed gedefinieerde hooglichten en schaduwen, zelfs bij onvoorspelbare belichting of scènes met een hoog contrast waar de helderheid van het onderwerp sterk uiteen kan lopen.
XP2 SUPER biedt ook verbeterd negatief contrast voor een optimale zwart-wit afdrukkwaliteit. Dit maakt het een uitstekende keuze voor zowel scan- als vergrotingsafdrukken.
De belangrijkste onderscheidende factor van deze film is echter dat, hoewel het een echte zwart-witfilm is, deze naast kleurnegatieffilms kan worden verwerkt in verwerkingschemicaliën van het C41-type. Dit maakt het de beste keuze voor fotografen die film willen maken en toch het gemak willen hebben om het in de winkelstraat te laten verwerken.
XP2 SUPER is ook bijzonder omdat je met verschillende snelheden van ISO 50 tot 800 op dezelfde filmrol kunt fotograferen en kan verwerken als standaard C41.


Enkele beelden

Nikon 80s